Oud Zeikwijf

woensdag 28 oktober 2009

Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg

--- LINK ---

Waarin Oud Zeikwijf niet bang is om voor rascist uitgemaakt worden, een vinger op een zere plek legt, en mijmert over verdwenen kleuren.

15 opmerkingen:

  1. Mijn broer en ik zijn ook wel eens in elkaar geslagen worden omdat we rare kleren aanhadden. De daders waren in dit geval Nederlandse hufters.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat een verschrikkelijk verhaal

    je zou eigenlijk de hele bevolking (met uitzondering van die hufters) moeten oproepen eens diep in de verkleedkist van oma te duiken en dan het hele jaar door als een felgekleurde vogel de straat op te gaan...dit is toch te gek voor woorden

    ik denk dat mensen die in kleine gemeentes wonen hier geen weet van hebben, enkel een vermoeden van de verschrikkelijke terreur van dit soort groepen. Bah

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Loopt Fabiola nog steeds rond? Sterke man met sterke benen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik woon in zo'n kleine gemeente. Hier is het leven voor een excentriekeling ook niet geweldig.
    Mensen die uit eigen vrije wil ervoor kiezen om hun eigen weg te gaan, om anders te zijn dan de norm, die zijn bedreigend voor degenen die vast zitten in een keurslijf van opvoeding, geloof en angst er alleen voor te staan.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @marjan
    mag je dan nergens jezelf zijn?
    in de stad niet vanwege deze randgroephufters,
    in een dorp niet vanwege 'wat de boer niet kent, dat..."???

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Lastige vraag.
    De overgrote meerderheid van de mensen blijft uit lafheid en bekrompenheid kilometers binnen de marges van wat algemeen acceptabel is.

    De ruimte om vrij en jezelf te zijn is veel groter dan we denken.
    Als meer mensen, ook 'boeren' en 'randgroephufters', zich die vrijheid gunnen dan krijgen ook excentriekelingen het minder moeilijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik kom oorspronkelijk uit een kleine gemeente. Daar mocht de plaatselijke jeugd zich graag op bepaalde parkeerplaatsen langs de snelweg verschansen om zich op te maken voor een ouderwets potje potenrammen. Om met Jiskefet te spreken: homofilie, daar waren wij op het platteland niet zo van. Het is conformeren geblazen in kleine gemeenten. Dat geldt vermoedelijk overal, voor kleine gemeenten in alle landen bedoel ik. Het is natuurlijk diep treurig dat deze mentaliteit is meegenomen naar onze geliefde hoofdstad.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. In dat geval heeft het marokkaans zijn van die jongens er niet veel mee te maken.

    Bekrompenheid komt dus overal voor.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Bekrompenheid komt overal voor maar het zijn niet de boeren die de excentriekelingen uit Amsterdam Centrum verjaagd hebben.
    Het is dan ook niet helemaal eerlijk dat we ze min of meer medeplichtig maken aan dat waar OZ het in haar column over heeft.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. @marjan
    Ooohhh dus hier geldt niet gedeelde schuld is halve schuld, maar je hebt gelijk

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Je ziet het ook met gelovigen. Als een moslim iets uitspookt zijn ineens alle moslims fout en dat kan natuurlijk niet dus om het netjes te houden zijn ook de christenen en joden fout.
    Schuld is niet iets collectiefs. We zijn allemaal individueel schuldig of niet.

    Een tijdje geleden had Tiel een soort Roze Zaterdag. Ik hield mijn hart vast. Ik ben gaan kijken en de sfeer was voor een eerste keer verrassend prettig.
    Er liepen vreemd uitgedoste homo's (wel light versie van wat je in A'dam ziet).
    Er waren veel Betuwnaars en ook Tielse Marokkanen in de stad, zogenaamd even tandpasta aan het kopen.
    Er werd gekeken, lacherig, nieuwsgierig maar ik heb geen grimmige toestanden gezien.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. De meeste mensen willen toch ergens bijhoren. Dat geeft een soort zekerheid, je moet bij een groep horen, desnoods bij een groep 'kutmarrokanen'. Hoe zwakker de mens hoe meer hij bij een groep wil horen misschien?
    Ik heb bewondering voor de mens die alleen durft te staan en zelf kiest(voorzover dat nog geheel mogelijk is) Toch vind ik die extremen vooral 'aandachtvragerig', die rozezaterdaghomo's snap ik ook niet echt.., het komt me allemaal wat onecht over eerlijk gezegd.
    Doe maar gewoon..doe maar gewoon wat jezelf goed dunkt. Zolang je niemand kwaad doet.. en dan hoef je je ook niet zo aan te stellen (denk ik)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Als geboren en getogen Amsterdammer zie ik onze verworven vrijheden zo langzamerhand afglijden. Na heftige jaren zestig strijd: provo's, bezettingen, rellen, kwam het bewustzijn langzamerhand op gang. Eind zestig/begin zeventig. In mijn idealisme dacht ik toen: eindelijk heeft het mensDOM HET door, zo zal het altijd blijven. Vrijheid van meningsuiting, houding, gedrag en manifestatie. En zoals jij zegt: alles kon, mocht en werd dan ook gedaan. Niets was (te) gek. Dat was nog eens kleurrijk!

    Nu heb ik sowieso een hekel aan mode, trend en uniform, maar wat zie je nu? Iedereen wil op elkaar lijken. Er zijn nog weinigen die zich onderscheiden van de rest. Verboden en geboden schering en inslag. Big brother staat op iedere hoek van de straat. Hangjongeren slaan hun brute slag. Is het niet met inbraak, dan is het wel mensje pesten of in elkaar slaan. Wilders groeit en als we niet oppassen zijn we straks een politiestaat. Hoe Nederland het zover heeft laten komen, is mij een raadsel. Hoewel, als je het collectief en in het grote geheel plaatst, ben ik nergens verbaasd over. Alles is -zoals de geschiedenis laat zien- aan verandering onderhevig. Het is echter niet te verteren dat een subcultuur in onze cultuur zich zo dominant/agressief gedraagt en óns wil bepalen.
    'Respect man', zeggen we dan!

    ***
    groet
    es

    BeantwoordenVerwijderen
  14. IK kan als geboren en getogen Amsterdammer alleen maar beamen wat ozw hier schrijft. De leuke vogels zijn gevlogen. Achterna gezeten door de horden figuren die menen dat hun waarden ook gelden voor anderen. Hoezo respect krijgen? Respect moet je verdienen. Desnoods door je onderscheidend te gedragen. Maar omdat alles tegenwoordig moet voldoen aan de hokjesnorm (links, rechts, heidens, man, vrouw etc.) kunnen tussenin liggende gevallen niet meer....zeer vervelend en eigenlijk ook jammer.

    BeantwoordenVerwijderen