Oud Zeikwijf

zaterdag 16 januari 2010

Kunst & Kitsch

--- LINK ---

9 opmerkingen:

  1. Vier pallets op elkaar of twee naast elkaar en dan daar weer twee bovenop?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat programma is er al heel lang. In Duitsland is er ook een versie van, ik ben vergeten hoe het heet. Het is niet mijn favoriet, maar heel af en toe kijk ik er naar.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. IK ben al bijna decennia lang fan van de oerversie, die van de BBC, The Antiques Road Show, waar men zaken waardeert op hoogten waar we hier alleen maar van kunnen dromen. Meubels die zo maar 5000 pond of meer opbrengen, porcelein met ongekende prijsen, zilderwerk. De Engelsen hebben nog veel meer kunst in huis als de gemiddelde Nederlander. En voor mij als ultiem toetje expert Hillary die de losse items doet, teddyberen, Dinky Toys, Hornby treinen en zo meer. Ik kwijl en joel dan voor het scherm. Nee, in Nederland zijn de items me veel te calvinistisch, de glazen te glad, het zilver te armoedig. In Engeland moet je zijn....

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het is natuurlijk wel leuk als zo'n expert jouw ouwe rotzooi op een hoge waarde schat, maar dat geld moet je er nog maar voor zien te krijgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Vanavond BBC1 20:00 NL-tijd The Antiques Road Show.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Slechts 150 000 euro's sonnants et trébuchants.??

    De NRC denkt met u mee:
    Rijksmuseum schaft 2 met koper en schildpad ingelegde pronkkoffers of huwelijkskoffers aan die de 17-e eeuwse meubelmaker Andre Charles Boulle vervaardigde voor de neef van van Louis XIV.
    "Drie miljoen euro voor een stel Louis XIV-koffers is relatief weinig geld"

    BeantwoordenVerwijderen
  7. @Cohler - Vraag en aanbod. Als het de enige koffers zijn die van dit of dat type over zijn gebleven is het altijd de prijs waard die men er voor vraagt. Ooit ging een unieke Dinky Toy, gewoon een stukje speelgoed uit de jaren dertig van de vorige eeuw, 80 jaar oud, maar enige in zijn soort, 15.000 Engels ponden, toen dat pond nog meer waard was dan 1,5 Euro. Dan moet je wel gaan verzekeren om dat in je vitrine neer te zetten. En zo is het met al dat spul. Maar vaak is er veel van gemaakt en denken mensen zichzelf rijk terwijl het allemaal een beetje run-of-the-mill spullen betreft...

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Zulke koffers kun je, als je ze echt wilt hebben, het beste kort na een beurskrach of het uitbreken van een wereldoorlog aanschaffen; dan zijn ze afgeprijsd.

    BeantwoordenVerwijderen