Oud Zeikwijf

vrijdag 13 augustus 2010

Mañana

--- LINK ---

(Een voorzet voor Leo)

54 opmerkingen:

  1. IK denk toch dat er wel enig onderscheid is tussen de daadkracht van VVD/PVV en die van de altijd maar weer blinde, dove en stomme linker kant van het spectrum. Waar men steeds maar weer voor ons allemaal wil beslissen wat wel en niet 'kan' en desnoods de vrijheid van meningsuiting opoffert om het sommige mensen met erg lange tenen maar naar de zin te maken. Hele steden zijn opgeofferd, politiemensen gefrustreerd, OV-personeel gemolesteerd, buurtbewoners weggepest, maar de leidende linkse kliek doet net of er niets aan de hand is. Onder aanvoering van koning-niets-doen Job Cohen. Vanuit het zgn. fatsoendenken redenerend dat iedereen gelijk is en een kans moet krijgen iets van zijn/haar leven te maken wordt een nieuwe cultuur getracht te integreren die vrouwen onderdrukt, homo's mishandelt en ons ziet als erf-vijanden. Kennelijk is wat door mensen in de straten van onze steden en daar buiten wordt geconstateerd onbelangrijk. Je mag dit niet zien en er al helemaal niet over praten. En dan komt Pim Fortuyn, volgt o.a. Theo van Gogh en staat Wilders op. Tien jaar lang is die verontwaardiging onder burgers merkbaar. Heeft niets van doen met racisme, extremisme, het heeft te maken met niet mogen praten over extremen die in onze maatschappij de kop op hebben gestoken. En de politieke kliek van links kijkt, denkt dat het goed is en doet een tukje. Tot ze plotseling wakker worden geschud. 'Hoe heeft het in godsnaam zover kunnen komen? Het volk snapt de boodschap niet die wij afgeven. Het volk is dom, onderontwikkeld, het luistert niet, het ziet spoken'. Dus wordt Wilders gedemoniseerd, het kabinet dat op stapel staat op voorhand verguisd. Alles wordt in de strijd gegooid voor 'de goede linkse zaak'. Het moet allemaal blijven zoals het was. Politieke correctheid moet terugkeren. Desnoods ten koste van de autochtone Nederlandse bevolking. Desnoods met acceptatie van antisemitisme, homohaat, afkeer van vrouwen, en het gebrek aan integratie. Noem het dom, maar het volk lijkt een andere koers te willen. Een deel van het volk, dat is waar. De rest loopt nog steeds achter de utopie aan die een multiculti-samenleving zonder spelregels nu eenmaal is. Ik heb zelf trouwens de indruk dat er nog steeds niet echt veel wordt gepraat over de problemen. Daders van criminale zaken worden nog steeds niet bij afkomst benoemd. Er is geen echte aanpak, eigenlijk is er nog steeds niets gedaan. Met dank aan mensen als Andre van Es. Goed en daadkrachtig toen ze de kernwapens Nederland uit wilde mikken, niet op haar taak berekend als ze Nederland en zeker Amsterdam, zou moeten behoeden voor de fout, problemen te onderschatten. Gelukkig zit ze al weer onderuit. En ziet ze de PVV als de nieuwe kernwapens....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tegen de lat, hij stuitert naar beneden, is hij voor of achter de lijn, de scheidsrechter fluit af, buitenspel.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @Bob - Buitenspel bleek ook tijdens het WK erg lastig te constateren. Dat geldt niet voor het getoonde politieke bestel in ons land. Waar over links erg agressief wordt gespeeld en grove overtredingen niet worden geschuwd. Maar waar men in de eigen achterhoede elke gemaakte fout goed weet te praten.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @Leo, nogmaals Waow en wat mij betreft schot in het doel.

    @Oz, het is me zowaar gelukt om op AT5 te reageren, zonder me te registreren. Ik kreeg bijna hetzelfde driehoekige hoofdje als Cole. Gezellig hoor.
    Ik dacht dat jij daar niet ging reageren? Of durf je het omdat de hoi polloi je nog niet gevonden hebben?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. yo molrat, NIEMAND reageerde, ik moest wel. Het gaat mijn redacteur om de reacties, weten jullie nog? Bij geen reacties word ik zonder pardon eruit geknikkerd.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oh, is dat zo, dan zal ik snel even reageren.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. oja, pleeeaaase, en ook bij onze aller Molovich!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. En als het even kan ook bij onze nieuwe aanwinst Simon (van het blog Simon Says)!

    Mijn dank is groot, mijn portemonnee klein.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. En nu moet ik ONTZETTEND ophouden met kletsen, want ik ben aan het werk. Ja, dat doe ik ook wel eens.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. @Leo: Het volk is inderdaad dom, in ieder geval ongeveer 10% ervan. Dat merk je heel duidelijk aan het niveau van de reakties van de Wilders-aanhangers, bijvoorbeeld hier.

    Ik citeer:
    "Het Linksche tuig leert het ook nooit helaas."
    "zij hebben dit land naar de afgrond gebracht , de subsidieslurpers en landverziekers , hun leus is al 40 jaar luid en duidelijk
    "" EIGEN volk laatst """
    "HAHAHAHAHA wat doet me dit links gejammer toch goed. Dag, doei, zwaai, zwaai."
    "Wanneer dringt het nou eens tot die zeewier hersens door dat Wilders of de PVV het probleem niet is?"
    "Jou zouden ze preventief moeten opsluiten"
    "sukkels, ga aan het werk"
    "trieste figuren die huilie huilie doen als ze hun zin niet krijgen. Haha."
    "De grondwet is geen onveranderlijk evangelie zoals de koran. Doe toch even normaal, stelletje sneue linkse kutlui. "
    "Alweer een stelletje linkse sukkels die nog steeds niet in de gaten (willen) hebben wat er in dit landje aan de hand is."

    Leo, dat zijn je medestanders.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Bob, dit vind ik zwak van je. Als iemand domme medestanders heeft, wil dat nog niet zeggen dat hij ongelijk heeft. Ik ken hele nare, domme, agressieve vegetariers (om maar een voorbeeld te noemen) maar dat is geen argument om maar vooral veel vlees te eten.
    Andersom gaat het trouwens ook niet op. Dat er lieve, slimme, leuke mensen zijn die in God, Astrologie, Homeopathie, ondergrondse opslag van CO2 of aardstralen geloven wil nog niet zeggen dat het allemaal waar is.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. @Bob - Als je mijn rol in de discussie verkeerd inschat dan vergeef ik je dat. Wil graag een keer een kopje thee met je drinken. Dat hoort bij links gedoogdenken. Maar het zijn voor de goede orde mijn medestanders niet. Als je goed leest zie je dat ik me dooderger aan al dat linkse geleuter, dat te hoop lopen, tegen de PVV, zoals men ook eerder deed tegen de LPF?Leefbaar van Fortuyn. Kennelijk is het een taboe om over de islam op een negatieve manier te spreken. Om aantoonbaar te maken dat dit geloof ons in het westen weinig te bieden heeft. Als ik op dezelfde wijze zou reageren als jij naar mij toe doet, moet ik constateren dat jij en gruwelijke hekel hebt aan vrouwen, dat je homo's ook ziet als varkens en ons westerlingen als heidenen die bekeerd moeten worden. Ik vergis me daar vast in en dus zal ik die argumenten niet benutten. Ik gun eenieder zijn/haar mening. Het had je wel gesierd als je ook even de meningen van ongeruste autochtone ouderen had weergeveven die in buurten moeten wonen die vergeven zijn door allochtoon straattuig. Tuurlijk, alles is weg te poetsen, onze linkse politici zijn daar prima toe in staat (m.u.v. de SP die al jaren waarschuwt over de misstanden op straat als gevolg van de eisenloze integratie). Maar we blijven nu al tien jaar lang de boodschappers letterlijk (Fortuyn en van Gogh) of figuurlijk (Wilders) vermoorden. En ik raad je aan ook eens op websites te kijken van GroenLinks-aanhangers. Dezelfde soort teksten. Even dom dus....

    BeantwoordenVerwijderen
  13. @OZ - IK heb ook even gereageerd bij jouw AT5 blog....hoe meer zielen hoe meer provisie we kunnen delen toch??? haha!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. @Leo: Ik vind het absoluut niet taboe om fouten van linkse politici te bespreken, en ik ben het er helemaal mee eens dat er teveel getolereerd werd in het verleden.

    Het was niet mijn bedoeling om je op een lijn te zetten met die domme reageerders, mijn punt is dat de meeste Wilders-aanhangers zich zo uiten, en dat degene die meer genuanceerd zijn, in de minderheid zijn. Er wordt altijd gescholden dat we ze niet dom mogen noemen, maar uit mijn voorbeelden blijkt dat dat toch terecht is.

    Op zich is dat geen argument tegen Wilders, maar het is laten we zeggen een teken aan de wand.

    Ik ga niet weer al mijn argumenten tegen deze volksophitser herhalen, dat heb ik al eens gedaan. Wie van mening is dat de leugens, het racisme en de opruiing van Wilders een passend antwoord is op een minderheid van extremisten en een teveel aan gedoogbeleid, die moet niet raar op zijn neus kijken als hij straks in een samenleving woont waar mensen op grond van hun geloof het land uitgestuurd worden en op grond van kleding gediscrimineerd wordt.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Of vinden jullie het leuker als we het gezellig allemaal met elkaar eens gaan zitten zijn?

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Nee ik vind het interresanter worden als jullie het niet altijd eens met elkaar zijn om zo zelf een mening te kunnen vormen. Ik lees wel gewoon. Als het maar niet op ruzie uitdraait want daar ben ik wars van. Elkaar je eigen mening verkondigen moet kunnen, maar dan wel naast elkaar en elkaar blijven resepcteren, hoe dan ook. Zo hoort het,, ook in blogland.

    Tham de figurant ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Bob, het leukste vind ik als je een andere mening hebt en met zulke goede argumenten of nieuwe feiten aan komt dat ik aan mijn eigen standpunten ga twijfelen of zelfs van mening verander.
    Jij bent één van de weinigen die daar af en toe in slaagt.

    Over Wilders: de meeste voorstellen van Wilders vind ik stuitend, niet zinvol, ondoordacht of belachelijk. Een paar dingen daar kan ik me wel in vinden. Ik vind bijvoorbeeld ook dat er flink gewied moet worden in het subsidieoerwoud.

    Wilders heeft de problemen in ons land niet veroorzaakt. De zogenaamd beschaafde partijen hebben er een potje van gemaakt, met de beste bedoelingen maar dat maakt het niet minder erg. Er zijn niet alleen in het verleden fouten gemaakt, er gaat nog steeds van alles fout.
    Clubs als de PvdA zorgen ervoor dat op veel plaatsen oma niet meer op straat durft omdat ze bang is voor Marokkaans tuig. Clubs als de PvdA hebben ervoor gezorgd dat steeds meer werkgevers geen trek meer hebben in Marokkaanse stagiaires. Hierdoor komen ook allochtone jongeren die van goede wil zijn moeilijk aan de bak. Clubs als de PvdA hebben er indirekt voor gezorgd dat veel Marokkanen zich hier niet meer thuis en niet meer welkom voelen.

    De grootste slachtoffers zijn in de eerste plaats al die immigranten die hier ooit vol goede hoop heen kwamen en na twee of drie generaties nog steeds 6-, 12-, 16-hoog op een naargeestig kutflatje wonen en leven van de bijstand: ziek, depressief, eenzaam, met hun schotelantennes aan de gevels.

    Eigenlijk zijn we allemaal slachtoffer van het falen van 'links'. Het had allemaal zoveel beter en leuker gekund. Het kan best leuk worden in multicultiland maar niet als we op deze manier door gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. @molrat: waow
    @bob: "Of vinden jullie het leuker als we het gezellig allemaal met elkaar eens gaan zitten zijn?" duels tussen leo en jij zijn altijd zeer smakelijk
    @leo: ja, ja, ik vergeet het niet... Doekoe en Jonko. Als Molrat nou eens uit haar vakantietorpeur wakker werd en ons uitnodigde voor een dagje Hoi Oligoi op de Betuwe, dan kon ik de reaguurders trakteren op biertjes bij het plaatselijk caféetje. Of ik haal wat en we drinken het bij Molrattie onder de hangboom.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Jaja Zeikie, dat is waar ook. Nog even en de blaadjes vallen alweer van de bomen. Ik wil binnenkort nog een paar dagen romantisch zonder kinderen weg met mijnheer Molrat, naar Frankrijk of zo. Verder meen ik dat Wampie het land uit is.
    Eerste of tweede zaterdag van september, lijkt je dat wat?

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Een discussie aan de stamtafel van een Betuwse uitstalling lijkt me wel iets. Want over het fenomeen Wilders en voorgangers worden we het maar lastig eens. Waarom? Omdat ik vind dat de tegen de PVV geuite bezwaren niet opwegen tegen hetgeen zich in de maatschappij heeft ontwikkeld. Een vooral in de grote steden grauwe waas van niet willen zien wat er loos is, niet willen horen wat mensen die daar last van hebben er over te zeggen hebben en vooral, niet over praten. Dan gaat het vanzelf wel over. Maar helaas. De bezwaren die Wilders uit tegen de agressieve en extremistische vormen van de islam onderschrijf ik. Zeker. Ik vind ook dat een geloof dat bij ons de wetten wil veranderen, vrouwen onderdrukt, en ga zo maar door, hier niets te zoeken heeft. De mensen die hier naartoe komen en alleen maar rotzooi trappen mogen van mij ook linea recta retour huisland.Maar voor de goede orde; ik heb zelf voldoende voorbeelden gezien van goed geintegreerde en hard werkende moslims. Marokkanen die wel slagen en er een voor iedereen normaal gezinsleven op na houden. Dat is de discussie ook niet. Het zijn de extremen die door de (helaas vooral) linkse politici niet worden gezien. Waar men maling heeft aan oorspronkelijke bewoners. Mensen die niet weg kunnen omdat ze domweg het inkomen missen om te verhuizen of verknocht zijn aan hun oude buurtje. Hele woonwijken in de grote steden zijn 'overgenomen' en als je de pecht hebt bij toeval Joods, Christelijk, homo of vrouw alleen te zijn heb je het lastig. De grote onlusten in Culemborg (een vlek op de landkaart) tussen Marokkanen en Molukkers waren een voorbeeld. Gouda, Ede, Nijmegen, Amsterdam, Rotterdam. Overal ellende en mensen worden onzeker. Bij de bestaande politieke partijen (een grote kliek zo lijkt het soms) kunnen ze niet terecht, alleen de SP doet nog iets voor deze mensen, en dan komt er een partij die klinkklaar uitdrukt wat men zelf ook zo voelt.... Ben je dan dom door daar in te geloven, volgeling of kiezer te zijn, of hoop je dat er eindelik iemand iets zal doen aan die ongewenste uitwassen? Bob, ik raad je echt aan om een keer door een van die achterstandswijken te wandelen, liefst in de avonduren. En dan te kijken in de ogen van die leuke jongelui die rondhangen in die buurten. Neem van mij aan dat je er goed aan doet je ziekenverzekeringskaart bij je te dragen. Dat is ook wat mensen in die buurten ervaren. Maar links Nederland zwijgt. Protesteert tegen Wilders en diens extreme uitspraken over kopvoddentaks en zo meer. Niet zo netjes, maar dat is het ook niet om als voorganger van die barbaarse kerk homo's varkens te noemen en vrouwen naar het aanrecht te verwijzen. Enige terughoudendheid past dan eerder. Maar ook daaraan gaat links altijd weer voorbij. Dat zijn dan incidenten. Zouden die uitspraken van Wilders dat wellicht ook gewoon kunnen zijn? Hoe dan ook is het land er bij gebaat als er eindelijk discussies ontstaan over het onderwerp. Niet over de brenger van de anti-islamboodschap, maar over wat er zoal mis is gegaan. Zoals Fortuyn wilde, zoals van Gogh deed. Voor de goede orde; die werden om die discussie vermoord. Extremistischer kan het bijna niet zijn toch? Of is er ergens de hoop dat ook de stem van Wilders zal worden verstomd? In dat geval denk ik dat wij beter elders ons heil kunnen zoeken. Dan is de democratie ook vermoord, het vrije woord gesmoord. En daar sta ik nog steeds pal voor.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Leo, Ik ken die achtersandswijken uit eigen ervaring, en ik weet wat voor problemen er zijn, ik vind het alleen jammer dat er zo een "protestpartij" nodig is om sommige mensen in aktie te krijgen.

    FYI: Ik heb in de Bijlmer gewoond, in Geuzenveld, in Bos en Lommer, en in de Indische buurt, in de tijdsspanne 1984 - ongeveer 2000.

    En - dit heb ik ook al eens gezegd - ik vond de bedreiging op straat niet van een bepaalde ethnische groep komen. Als je het al wilt classificeren, dan eerder nog van een bepaalde leeftijdsgroep.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. In 1984 was er nog niets aan het handje

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Molrat, eerst met Wampie overleggen, ze moet er bij zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. in 2000 was het maar net begonnen

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Fout antwoord, Bob.
    Je had kunnen zeggen:
    "Maar niet in de Bijlmer. In de Bijlmer was het gedonder in 2000 al jaren aan de gang. In feite was het in de Bijlmer in 1984 al compleet fucked up."
    dat hàd je kunnen zeggen, àls je in de Bijlmer had gewoond...

    BeantwoordenVerwijderen
  26. In 2000 woonde ik in de Indische buurt, in de eerste Atjehstraat om precies te zijn. Onze buurvrouw en huisbaas noemde mij 'de burgemeester van de Atjehstraat', waarschijnlijk omdat ik de enige min of meer serieuze mens met een serieuze baan was in de buurt. Schuin tegenover ons zat een turks koffiehuis waar harddrugs gedeald werden. Direkt tegenover ons was de snackbar die een verzamelplaats was voor de alcoholisten van de buurt.

    Er werd toen net zo hard geklaagd over de buitenlanders als nu, alleen was toen het woord moslim niet zo in de mode.

    Ik kan die verhalen van "Ja maar jij weet niet hoe het is, kom maar eens hier kijken" echt niet meer horen. Wat een gelul, excusez le mot! Bovendien bezoek ik nog regelmatig mijn neef in de Solostraat, wat denk je hoe het er daar uitziet?

    BeantwoordenVerwijderen
  27. @Bob - Als je de Bijlmer echt wilde leren kennen had je er (net als ik) moeten wonen toen de buurt in een jaar tijd volledig verloederde. Met dank aan de grote vlucht van Surinamers (en anderen) naar ons land en de kunstmatige spreiding over juist deze wijken. Ik woonde daar toen, mijn eerste nieuwe flat. Ben er in 1982 vandaag gevlucht. De overlast, criminaliteit, het ongedierte, vuilnis, dat alles was me te veel van het kwade. En de huur was nu niet zodanig laag dat je het zo maar kon accepteren. De overheiden deden niets. Ze keken de andere kant op en verweten inwonders die klaagden over de nieuwkomers en diens onaangepaste gedrag, racistische motieven. maar stonden diezelfde Bijlmerbewoners niet toe terug te verhuizen naar de oude stad. Ik ging naar de polder. Nieuwbouwhuis, nieuwe wijk, allemaal Amsterdammers. Uit de diverse stadsdelen, gevlucht voor de nieuwkomers uit de nu problematische landen en streken van de wereld. Toen al, begin jaren tachtig, was het een drama in Amsterdam. Maar de linkse bestuurders keken weg van het probleem en verweten de 'emigranten' naar het nieuwe land, lafheid en gebrek aan invoelingsvermogen voor al die arme mensen die hier een nieuw bestaan wilden opbouwen. De tuinsteden zijn intussen leeggelopen waar het ging om de oorspronkelijke bevolking. Weggejaagd. En vooral genegeerd. Scholen werden 'zwart'. Het niveau daalde, want zoals Hollanders graag doen onder het links juk, we passen ons aan bij het niveau van anderen. En zo sluit onderwijs niet meer aan op de eisen van het bedrijfsleven. Lopen we internationaal ook achter. Winkels veranderen, verschralen. Maar benoem het probleem niet, want dan ben je een racist, of zelfs dom. Dat is wat die oospronkelijke bewoners van Amsterdam tot Utrecht in dit land over zich heen kregen. De wurggreep van het politiek correcte denken. Toen ik een aantal jaren lang in een van de Amsterdamse stadsdelen mocht werken in mijn vakgebied zag ik wat er terecht was gekomen van al dat geintegreer. Nederlands is er de voertaal niet meer, maar wel het Arabisch. Feestjes mogen niet meer met orgels luister worden bijgezet, past niet bij de cultuur. Leg dat maar eens uit aan de mensen die er nog wel wonen en gewoon van Nederlandse geboorte zijn. Als ik een keertje in een of andere stad kom, merk ik niet wat er loos is, dat doe je pas als je er 's-avonds laat over straat gaat. Niet handig, zeker niet verstandig. Zoals in de jaren zeventig (en niet de jaren tachtig) in de Bijlmer. IK liep daar toen met een geslepen schroevendraaier in mijn zak. In de lift hield ik het ding in mijn mouw. Omdat je nooit zeker wist dat je niet zou worden overvallen. Mijn schoonmama overkwam dat, mijn nichtje. De auto werd leeg geroofd in de eigen parkeergarage, fietsen gestolen uit de boxen, live-bands speelden op de balcons onder en boven ons, brand woedde in de opslagruimten. Ga nu dus niet vertellen dat er niets aan de hand was of is. Ik ken het verhaal als geen ander...en dus waarschuw ik voor al te groot optimisme en zie volgelingen van Wilders niet als dom, vooral als erg ongerust. Over wat er van onze westerse maatschappij moet terechtkomen.

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Ik woonde in de Bijlmer van 1984 tot ongeveer 1986. In de buurt van het winkelcentrum Ganzenhoeve, als je dat iets zegt. Dat winkelcentrum met die donkere spelonken dat je zelfs als volwassen man 's nachts liever mijdt, omdat de Surinamers daar aan het dealen waren. Het spijt me dat jullie niet de enige "ervaringsdeskundigen" zijn.

    En als je echt de overlast van de Nederlanders wilt leren kennen zoals IK, dan moet je ook eens in elkaar laten slaan door een 18-jarige Nederlandse dronkelap, laten bedreigen door een ongeveer 20-jarige Nederlander op de nachtbus naar de Blijlmer, en door een Duitse crimineel laten intimideren met een pistool op de tram.

    Dit wordt allemaal niet minder met bijvoorbeeld een kopvoddentax.

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Dat je niet 'de burgemeester van de Atjehstraat' als inlognaam voor at5 hebt gekozen! Onbegrijpelijk.
    Je komt er iig niet meer van af.
    'de burgemeester van de Atjehstraat': opperste LOL

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Ik woonde in de Bijlmer van 1989-92. Een keer ben ik beroofd op straat, een keer is mijn fiets uit de box gestolen, maar ik leef nog en mijn kijk op de wereld is er niet door veranderd.

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Toen ik 18 was, vond ik dat het verkeerd was om mensen bij voorbaat negatief te benaderen. Ik zette daarom onder andere principieel mijn fiets niet op slot want dan gedraag je je alsof je denkt dat de ander een dief is.
    Ik had een mooie fiets en het ging verbazingwekkend lang goed maar op een dag werd de fiets toch gestolen.
    Mijn mensbeeld is er niet door veranderd maar ik zet mijn fiets nu wel op slot al is het met tegenzin.

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Toen ik 19 was woonde ik in Tokio, toen al de grootste megapool ter aarde, met iets van 15 miljoen inwoners. Je hoefde je fiets nergens op slot te doen. Als je je portemonnaie verloor werd die terugbezorgd. Als na het stappen je geld op was kon je naar de politie lopen en die leende je een tientje om alsnog thuis te geraken. Dat tientje werd altijd netjes terugbetaald. Je kon als meisje alleen op elk uur van de nachts door Tokio ronddwalen, zonder angst.
    Een paar jaar geleden was ik er ook en wat dat betreft was niets veranderd. Japan heeft de strengste immigratiewetgeving van de westerse wereld.

    Het heeft mijn kijk op de wereld veranderd: ik wou namelijk dat het in Amsterdam zo was.

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Zo is het in Cairo ook, zo onmisdadig; en zelfs in Teheran is weinig misdaad (behalve die van de regering). Dat ligt niet aan migratie en niet aan politie; waar het wel aan ligt is moeilijk te zeggen.
    Interessant dat je de oostelijkst denkbare stad tot de westerse wereld rekent.

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Ik heb niet als jong meisje in Cairo 's nachts in mijn eentje rondgelopen, en ook niet in Teheran, maar wel als tamelijk ouwe koe gewoon overdag met mijn gezin in Marakkesh, en daar werd ik niet vrolijk van. Ik heb blikken gezien in mannenogen waarvan ik liever niet had willen weten dat ze konden. Ik heb het niet in mijn hoofd gehaald om in mijn eentje, 's nachts te gaan wandelen. Laat staan dat ik mijn puberdochter zou aanraden om dat te doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Drie jaar geleden wilde ik met mijn toen 15 jarige dochter een paar dagen weg. Egypte/Cairo werd me van alle kanten afgeraden.
    Het werd een kleine badplaats in Turkije. Ik voelde me daar net zo veilig als in Nederland. We hadden wel een hoop aandacht van de lokale heren maar ze bleven uiterst hoffelijk.

    Een kennis van ons woont al jaren in Cairo, is getrouwd met een Egyptenaar. Ze wonen in een omheinde bewaakte wijk en zelfs daar hebben ze hun huis en auto achter een hek.
    Als een deel van de bevolking welvarend tot rijk is en een ander deel amper te eten heeft dan is het denk ik bijna onvermijdelijk dat er criminaliteit is.

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Ja, die tweedeling, dat ontstaat nu in Egypte. Het is een idee dat uit Amerika is overgewaaid, die gated communities ergen sbuiten. Niet prettig. Of het in Egypte nodig was betwijfel ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  37. @Bob - Wat ik toch opmerkelijk vind is dat jij je wel zo druk maakt over opmerkingen van Wilders als 'Kopvoddentaks', maar geen woord besteedt aan de haatzaaiende imams die in ons land joden, homo's en vrouwen de meest verschrikkelijke toekomstbeelden schetsen en ons heidense (..) westen zien als een gebied waar de wetten van de islam overheen moeten worden gelegd. Ik denk met alle respect dat jij net als ik zelf doe, met ene gekleurde bril naar het leven in ons landje kijkt. Ik zag teveel troep, ik zie teveel criminaliteit en wat te weinig integratie, jij ziet alleen de zonnige kanten. Is prima overigens, dat voedt de discussie. Migratie is van alle tijden. Ook in ons land weten we er weg mee. Van joodse vluchtelingen tot Indische Nederlanders, van Molukkers tot Hongaren, Spanjaarden, Italianen, Portugezen. Wie hier bleef wonen integreerde. Veel Tsjechen die in 1968 voor de idiote en onwettige inval door de Sovjet Unie in hun land vluchtten en hier kwamen wonen, zijn volledig opgegaan in onze cultuur. Dat zie je nu nog, Irak, Ukraine, Wit-Rusland, Iran, mensen die daar vandaan komen integreren, moeiteloos. Het probleem van niet integreren zit bij hen die hun godsdienst boven de aardse cultuur stellen. Die de taal niet willen leren en overdwars gaan liggen als er van hen iets wordt gevraagd. De softe Nederlandse bestuurders (..) lieten dit allemaal toe, het ontstaan van ghetto's bleef ze kennelijk onbekend. Discussies over hoofddoekjes (en nog veel erger vormen van godsdienstige uitingen) zijn slechts een vorm van communicatie over een grotere frustratie. Het tweerichtingverkeer dat je met nieuwkomers verwacht. Het zit er bij bepaalde groepen niet in. Want, hoewel de Bijlmer nog steeds niet het toppunt van super leuk wonen is, er is daar veel veranderd. Surinamers integreerden, de nieuwe generaties vonden hun weg in de maatschappij. Hun overwegend christelijke achtergrond maakte dat die meekleuring mogelijk bleek, zonder dat ze hun aard of afkomst verloochenen. Omdat we juist dat zo missen bij die vooral Marokkaanse nieuwkomers komen er problemen. Statistieken staan vol met cijfers over achterblijvende ambities, onderwijs, criminaliteit. Je poetst dit niet zomaar weg, ook niet met een groot gevoel voor fatsoen. Het enige dat helpt is kennelijk een stevige shocktherapie. Nederland is altijd een immigratieland geweest. Het was nooit een echt probleem, de autochtone bevolking (incl. alle ooit eerder hier gevestigde volkeren) is felxibel zat. Maar verwacht van nieuwkomers aanpassing. En dat blijft een hoger doel als we willen voorkomen dat de maatschappij verder zou scheuren voor zover daar al sprake van was of is. Niet Wilders zette de discussie op scherp, dat deden de mensen over wie ik het heb zelf, dat deden de voor problemen blinde en argumenten dove linkse bestuurders van steden en dorpen. Door de zaken nu eens te benoemen en aan te pakken kom je wellicht een stap verder. Maar een uitgestoken hand die nu al dertig jaar of zo in de lucht blijft hangen verlamt de spieren van de arm. Snap je een beetje wat ik bedoel???

    BeantwoordenVerwijderen
  38. De zaken nu eens aan te pakken en te benoemen, dat dat nodig is, daar zijn we het over eens. Waar we het niet over eens zijn, is of De politieke partij van Wilders dat doet. Er ontbreekt een politieke partij in Nederland die deze onderwerpen op een verstandelijke, niet-populistische manier aanpakt. Het probleem is niet immigratie, en het probleem is niet de Islam, en het probleem is ook niet de terroristen. Het probleem is de overdreven tolerantie t.o.v. alles en iedereen die onze wetten overtreedt. Als je gewoon de bestaande wetten handhaaft zonder aanzien des persoons en zonder positieve discriminatie, en als je inziet dat zoiets ouderwets als moraal en omgangsvormen het waard zij om in stand gehouden te worden, dan komen we verder.

    Wilders concentreert zich op een bepaalde groep omdat dat effectief is. Maar als we alle Moslims en Marokkanen het land uitsturen, dan hebben we nog steeds mafia, verkrachtingen, berovingen, grofheid, smerigheid, onbeleefdheid, enzovoorts. En daarom ben ik tegen Wilders.

    BeantwoordenVerwijderen
  39. Dat is niet helemaal waar. Een gedoogcultuur kan heel goed gedijen zolang je te maken hebt met een beschaafd volk, of zolang alleen een klein groepje daarvan gebruik maakt (zoals in de jaren '60 t.a.v. drugs). Als je onbeschaafde volkeren (de test is: je laat een naakte zwakzinnige vrouw door hen heen lopen. Als ze verkracht wordt is het volk onbeschaafd) in grote getallen je land overspoelen, dan werkt die gedoogcultuur niet meer. Dan word er op grote schaal gesjoemeld en misbruik gemaakt van het gedogen. Dan kùn je niet meer gedogen.

    Dat is wat mij betreft het vieste aan dit tijdperk: dat we het gedogen naar de filistijnen hebben geholpen. En dat heeft m.i. alles te maken met immigratie.

    BeantwoordenVerwijderen
  40. Maar waar ik me het meeste zorgen om maak, is de positie van de vrouw. De 2de en derde generatie lijkt wat dat betreft achteruit te lopen. Je dochter kan zomaar een leuke (zuidelijke) vent aan de hak slaan. Je durft natuurlijk niets te zeggen van je angsten, uit vrees voor echtsextremist te worden uitgemaakt. Zodra ze getrouwd zijn komt de macho uit die man naar buiten: die had hij al die tijd verstopt onder een coole moderne uitstraling. Ik verkeer in een multiculturele kring, en heb dit patroon zich al vaak zich herhalen. Als een kennis nu aankomt met "mijn dochter is verliefd op een Turk (of noem een ander mediterraan volk)" dan hou ik mijn hart vast.

    En met macho, bedoel ik macho. Niet een beeeetje macho. Een man die er een 2de vrouw uit het land van herkomst bij wil, een man die de kinderen in zijn achterlijke rotstreek wil laten opgroeien, een man die de kinderen ontvoerd om dit allemaal te bewerkstelligen, een man die eist onderdanigheid van zijn vrouw, etc... etc... Iemand die je niet wilt voor je dochter. Iemand op wie je hoopt dat ze niet verliefd zal worden. We hebben de emancipatieklok voor onze dochters teruggedraaid. Alles wat wij bereikt hebben wat gelijktrekking van de rechten en plichten van mannen en vrouwen, wordt ernstig bedreigt door de volkeren die Emigrant zo lief is. Ik zie het met lede ogen aan.

    Maar ik begrijp ook de seksuele aantrekkingskracht van exoten op Nederlanders die uitgekeken zijn op Nederlanders; aantrekkingskracht die ze een roze bril voor de ogen doen. Aantrekkingskracht waar mijn waarschuwingen geen partij voor zijn. Als iemand verliefd is (of een zwak heeft voor zuidelingen in seksuele zin), dan vinden ze opeens alles leuk aan die cultuur.

    BeantwoordenVerwijderen
  41. Oz, 14.58, daar beschrijf je precies wat ook mijn grootste zorg is over ons land.
    Ik wil het niet kwijt, die gedoogcultuur. Ik wil dat er een beetje gesjoemeld kan en mag worden.
    Ik vind het heel erg als we van Nederland een soort Duitsland moeten maken met strengere regels, lagere uitkering, geen minimumloon etc..

    Het zijn vaak de kleine dingetjes die het meest zeer doen. Vroeger ging ik bijvoorbeeld graag zwemmen maar nu heb ik er geen zin meer in. Ik voel me alsof ik naar een strafinrichting moet: overal bordjes met wat niet mag, camera's, beveiligers, kluisjes voor je spullen (waar ik steevast de code van vergeet of welke kluis van mij was).

    Ja Bob en Emigrant, ik ben er net als jullie ook heel bedreven in geworden om in discussies met 'PVV-ers en ander fout volk' uit te leggen dat het m.i. niet alles met immigratie te maken heeft maar....

    BeantwoordenVerwijderen
  42. Zo gaat het Bob natuurlijk nooit lukken om de stekker uit Zeiken te trekken...

    BeantwoordenVerwijderen
  43. ... ja Bob en als ik wil reaguren op Annet Ned2 ... waar moet dat dan?? Niet op AT5!
    Heb jij daar eigenlijk wel goed over nagedacht??

    BeantwoordenVerwijderen
  44. @Bob - Ik denk dat je via OZ wat extra argumentatie aangedragen krijgt waarom het met die integratie niet gaat lukken als we met zijn allen heel beschaafd blijven en niet willen erkennen waar het mis is gegaan en vooral, veel erger, mis blijft gaan. Zoals ik al eerder aangaf, andere volken integreerden moeiteloos. De streng islamitische en daardoor cultureel toch niet bij onze liberale passende nieuwkomers van de afgelopen 20 jaar, bakken er maar weinig van. Maar we naderen de 1 miljoen inwoners al van deze groep. Niet alleen de PVV signaleerde de zaken die mis gingen en gaan, dat deed eerder de SP, de VVD, LPF, Leefbaar, zelfs het CDA. Aan de linkerkant van het spectrum, met uitzondering van de SP dus, de enige echte socialistische partij van Nederland, zwijgt men. Het vorige kabinet verergerde de situatie zelfs. Met die malloot van een Vogelaar op Integratie. Die zag niets, die hoorde niets en die luisterde vooral niet. Ze deed ook niets. In Amsterdam was het de nu zo bejubelde Job Cohen die niets deed. Nadacht, overwoog, maar niets deed. En dat is toch wat er zal moeten gebeuren. Zoals in Frankrijk de regering nu de criminele Roma-families het land uit mikt. Wie zich niet weet te gedragen heeft hier niets te zoeken. Is dat nu zo'n gekke gedachte? Want wat is het alternatief? Doorgaan op de ingeslagen weg? Dan zijn de grote steden over tien jaar overgeleverd aan de criminaliteit. Jij wijst op de grote criminelen, die jongens uit Oost-Europa en Italie, maar de kleine criminaliteit voelen we met zijn allen. En daar spelen helaas de al eerder genoemde nieuwkomers een grote rol. 'Licht getinte, Noord-Afrikaanse' types zijn de grote sterren in 'Opstporing Verzocht' en soortgelijketv-programma's. Statistieken over dit onderwerp wijzen in dezelfde richting. Jammer, maar helaas. Door de overdrijving (en ook voor mij mag het wel een beetje minder soms..) krijgt Wilders aandacht voor het onderwerp. Maakt het als enige bespreekbaar. Zoals Pim Fortuyn voor hem, Bolkenstein, Theo van Gogh. Helaas blijven vele oren doof, vele ogen gesloten. 'Het zal zo'n vaart toch niet lopen?'. Maar dat doet het wel. En voor de goede orde, het zijn niet de atheisten, de katholieken, de protestanten of de Bhoedisten die deze problemen veroorzaken. Het geloof verbindt deze lieden, en dus schiet Wilders (opgeleid in Israel) daar zijn pijlen op af. Zodra die uitgestoken hand van al die open en eerlijke Nederlanders wordt aangepakt en van de andere kant versoepeling van regels en cultuur plaatsvindt, corrigerende maatregelen op het gebied van opvoeding en zo meer wordene genomen en het vijandbeeld t.a.v. het vrije westen wordt aangepast, is er een kansje dat die integratie nog gaat lukken. Komt dit allemaal niet, wordt het confrontatie. Het is niet anders...

    BeantwoordenVerwijderen
  45. Marjan, ik reageer niet zo omdat ik er bedreven in ben, maar omdat ik weet dat ik gelijk heb (...), of anders gezegd: uit overtuiging.

    Het is al zo vaak voorgekomen in de geschiedenis dat de problemen op een bepaalde bevolkingsgroep afgeschoven worden, en nu lopen we met zijn allen weer in dezelfde val.

    "Waarom wil je het niet zien?" vond ik een mooie en typerende vraag van Leo. Ik vraag terug: "Waarom kijk je alleen maar daar naar?"

    BeantwoordenVerwijderen
  46. Shit, heb ik me toch weer laten verleiden om te reageren.

    BeantwoordenVerwijderen
  47. Bob, welke bevolkingsgroep bedoel je nu, waar volgens jou de problemen op worden afgeschoven?
    De 'linkse' kliek in Nederland of de Marokkaanse immigranten?

    BeantwoordenVerwijderen
  48. @Bob - Voor de goede orde; er is geen paralel tussen wat vroegere bevolkingsgroepen over zich heen kregen en waar het nu over gaat. Naar mijn mening is het probleem nu net dat we vanuit een of andere wonderlijk burgerlijke en politieke correctheid zwijgen over wat toch echt een maatschappelijk probleem is. Maak zaken bespreekbaar, benoem de problemen, en doe er dan iets aan. Al snel zal dan de weerstand tegen een nu erg fanatiek en overheersende geloofscultuur afnemen. Heb je die Baardmannen gezien die in Pakistan de slachtoffers helpen van de watersnoodramp? Mits ze zich aansluiten bij de strijd tegen de 'ongelovigen' waarmee deze schurk ook jou en mij bedoelde. En voor een zak rijst en wat groenten waren er heel wat soldaten voor die heilige strijd te ronselen, zo bleek. Zo lang wij met een linkse optimistische blik kijken naar dit soort excessen worden we pas wakker als de grenzen van onze samenleving allang zijn afgebroken...

    BeantwoordenVerwijderen
  49. Ik denk niet dat ik in Nederland nog zou kunnen integreren...

    BeantwoordenVerwijderen
  50. Dat heb ik met Duitsland, het idee dat ik er niet zou kunnen wonen. Mensen zijn uiteindelijk overal gelijk. Ik ben gewend aan het gezeur en geklaag en gemopper in Nederland terwijl het intussen allemaal best goed gaat. Blaffende honden bijten niet.
    Duitsland vind ik enger. Ik heb daar weleens het idee dat er elk moment iemand kan ontploffen met de meest vreselijke gevolgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  51. Hmm, wat een wartaal van mij hierboven.

    BeantwoordenVerwijderen