Oud Zeikwijf

vrijdag 6 augustus 2010

All Inclusive

--- LINK ---

NB: AT5 ist endlich aus dem Knick gekommen.

16 opmerkingen:

  1. Wat vinden jullie van het biootje over mij helemaal onderaan? Klopt het een beetje of niet? Ik ben er gemengde gevoelens over. En twijfels.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Amsterdammer van geboorte weet ik wel iets van die woningmarkt. Stam nog uit de tijd van de grote woningnood. Toen huizen inderdaad nog van die dure zaken waren die niet voor de gewonen man of vrouw was weggelegd. Met een heel gezien op 40m2. Kom er maar eens om nu. Dus gingen we inwonen. Mijn schoonouders konden het hebben, prachtig huis in het centrum, een zolderetage werd de onze. Klein, maar wel iets voor jezelf. Later werd het een flat, onbetaalbaar duur, vrije sector van toen, maar wel een echt eigen huis. Had ik toen niet te maken gehad met een hypotheekrente van iets in de buurt van 11-12% had ik gekocht. Maar ja, geen kopers in de familie, geen traditie, geen kennis, en dus ontvrak me de moed. Die kwam pas later. Met wat geluk kregen we steeds weer een groter huis. We huurden lang, kochten later. Leefden goed, inclusief reizen van hot naar her. Het kon er vanaf, dus deden we dat. Na het kopen van een huis ging de broekriem weer wat strakker. Maar toen hadden we wel al heel veel gezien. All-Inclusive deden we nooit. We wilden altijd vrijheid. Nog, als het even kan. En zo werd ons huis een thuis, ons home een castle. Niet meer in de hoofdstad, wel vlakbij. Of we ooit nog eens terug verhuizen?? Denk het zelf niet. Maar je weet maar nooit. Vandaag is de Gay Pride, we gaan met gasten van buiten de stad even kijken. Net toeristen, all-inclusive onze verhalen. Dat spreekt!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Huizen kopen was ook compleet not done in die tijd. Een heel andere tijd. Nu zie je zelfs beginners op de arbeidsmarkt in de lage sectoren al in hun twintiger jaren een kleine etaasje kopen. In mijn tijd onbestaanbaar! Maar wel slim.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Toevallig heb ik vanmorgen geprobeerd om te reageren bij AT5, op je biootje ook maar de computer vond tot vijf keer toe dat ik de antispamcode verkeerd overgetypt had en toen gaf ik het op. Misschien ga ik me wel registreren maar daar heb ik een beetje een hekel aan, niet aan het registreren op zich maar aan de verplichting daartoe.
    Ik hecht veel waarde aan het recht om op anoniem, ongeregistreerd, onder nicknaam te mogen reageren op websites.

    Over dat biootje: ik ben het er niet helemaal mee eens, vooral over dat schoppen en die zere beentjes en zo. Je column van vandaag, die hier nog niet staat, is wel een beetje schopperig maar meestal ben je juist verbazingwekkend (niet altijd even realistisch) constructief, oplossingsgericht en zo.
    Verder denk ik dat het niet zozeer een kwestie is van bril maar vaak meer van dingen hardop zeggen die anderen ook zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ja dat vind ik ook, van dat schoppen. Ik ben toch just enorm mild en begripvol voor het menselijk tekort?
    Ik vind ook dat je anoniem moet mogen reageren.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ben je trouwens hersteld van je spit? Wat een ramp is dat, he. Met al die kindjes. Je kan je het gewoon niet permitteren.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat lief dat je er naar vraagt Oz. Intussen kan ik alweer aardig bewegen maar ik heb voor de zekerheid toch nog maar niets gedaan vanmiddag. Ik heb weer een hele aflevering Zomergasten liggen kijken met Jelle, Maarten, ratten en mollen (met grote dank aan Cole en mijnheer molrat en Pirate Bay).

    De kinderen redden zich wel zonder mij. De jongste kon gelukkig terecht op een soort dagkamp op de manege.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. 2 gasfornuizen, 2 wasmachines, 2 drogers, 2 horigen en een hele Caraïbische baai vol milde en begripvolle Piraten.

    Piraat Jan staat evt. ook nog ter beschikking voor een rugmassage.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. voor de passanten: boevnstaandeopmerking van Cole slaat op de reis van Molrat in (waar ook weer?)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Willen alle passanten alstublieft doorlopen? Hier is niets te zien.

    Het was in Costa Rica. Daar waren geen piraten, want die komen uit Aarrrrrrgentinie.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Aarrrrrrgentinie, ja maar dat slaat weer op het stuk van Molovich.
    Ingewikkult hoor. Doe mij maar een lekkere rugmassage.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Doe je pas krijgt in het volgende stuk dat ik naar at5 heb gestuurd....

    BeantwoordenVerwijderen